1) ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ

Οι θέσεις της παράταξης είναι γνωστές . Όσο περνά ο καιρός  και δεν βρίσκεται λύση τόσο εδραιώνεται η διχοτόμηση όχι μόνο επί εδάφους αλλά και στη συνείδηση του καθενός από εμάς όπως δείχνουν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις. Γι αυτό πρέπει να αρχίσουν συνομιλίες το συντομότερο δυνατό  για εξεύρεση μιας κοινά αποδεκτής λύσης.

2) Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οι τιμές του πετρελαίου έχουν φέρει τα πάνω κάτω στα νοικοκυριά  και σε συνδυασμό με την αύξηση της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος έχουν κυριολεκτικά  αδειάσει το πορτοφόλι όλων μας.

Πρέπει να δοθούν χορηγίες στους χαμηλά αμειβόμενους ,στους κατοίκους των ορεινών περιοχών ,στους συνταξιούχους και τους πολύτεκνους και θα πρέπει να ελαττωθεί ο φόρος κατανάλωσης τουλάχιστο στο πετρέλαιο θέρμανσης.

3)  Η ΥΓΕΊΑ

Τα προβλήματα της υγείας είναι γνωστά .Πρέπει να λειτουργήσει το ΓΕΣΥ το συντομότερο δυνατό, να επανδρωθούν τα νοσοκομεία με προσοντούχο προσωπικό ,και το κυριότερο να εξασφαλισθεί η προμήθεια όλων των φαρμάκων στη κυπριακή αγορά

4) ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Πρέπει επιτέλους να βρεθεί μία λύση εις το οικονομικό πρόβλημα των Δήμων. Ο Πρόεδρος Κληρίδης αύξησε την χορηγία στους Δήμους στο 1.8% του ΑΕΠ και ο πρόεδρος Παπαδόπουλος υποσχέθηκε ότι θα το έκανε 4%.Μέχρι σήμερα τίποτα δεν έγινε. Πρέπει το συντομότερο η χορηγία να αυξηθεί στο 4%

5) ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ

Πρέπει να ιδρυθεί ένας ημικρατικός οργανισμός ο οποίος θα αναλάβει το στήσιμο και την λειτουργία ενός εθνικού συστήματος δημοσίων συγκοινωνιών ούτως ώστε  σε συνδυασμό με την εφαρμογή του σχολικού λεωφορείου και του κλιμακωτού ωραρίου να απαβλυνθεί το οξύ κυκλοφοριακό πρόβλημα

6)  ΤΡΟΧΑΙΑ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑΤΑ

Αυτή η κατάσταση με τα τροχαία δυστυχήματα δεν μπορεί να συνεχιστεί .Είναι κρίμα και άδικο να χάνουμε κάθε χρόνο 113 ζωές ,κυρίως νεαρά άτομα και να παρακολουθούμε απαθείς την όλη κατάσταση. Η οδική συνείδηση πρέπει να μας γίνει τρόπος ζωής .Το μάθημα της οδικής ασφάλειας πρέπει να μπει σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης   από τα νηπιαγωγεία  μέχρι  και το στράτευμα που είναι και η πιο ευπαθής ηλικία .Η εξέταση για άδεια οδηγού πρέπει να είναι πιο αυστηρή καθώς και οι ποινές για οδικές παραβάσεις πολύ πιο αποτρεπτικές.

7) ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ

Πρέπει να δοθεί περισσότερο βάρος στην πρόληψη καθώς και στην αμείλικτη δίωξη των εμπόρων του θανάτου .Οι υπηρεσίες στήριξης των ναρκομανών πρέπει να ενισχυθούν.

8) ΑΝΕΡΓΙΑ

Το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν σήμερα οι νέοι μας. Πρέπει να δοθούν κίνητρα για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας καθώς και χορηγίες για να μπορέσουν οι νέοι μας να ανοίξουν και να στηρίξουν το δικό τους επαγγελματικό χώρο.


© Athos Parisinos 2006 | Designed by: Delphi Art Ltd.